Lillehammer OK og Fossum IF arrangerer O-festivalen 2024!

30.09.2022 Norges Orienteringsforbund

«Det blir spennende!»

Følgende artikkel sto å lese ultimo oktober 2020 på orientering.no - og forteller at Fossum IF og Lillehammer OK blir arrangører av O-festivalen 2024.

haeder.jpg

 

Fossumlogo1-470.jpg

 

 

- Det blir spennende. Vi får satse på tidenes O-festival, sier Ernst Fristad Nilsen med et smil.

 

Lederen i Lillehammer OK prater om O-festivalen 2024 som skal gå i OL-byen fra 1994.

 

- Vi har med oss en meget god samarbeidspartner i Fossum IF, som har solid erfaring med store arrangement. De henvendte seg til oss, og nå skal vi dele på oppgavene, fortsetter Fristad Nilsen.

 

Dermed blir det altså Lillehammer OK og Fossum IF sammen som skal stå for Norges største orienteringsarrangement i 2024. Og da er det bare gått 6 år siden Fossum IF sist gang arrangerte O-festivalen, i 2018.

 

- Vi synes det gikk veldig bra under O-festivalen i 2018. Da hadde vi en god organisasjon som fungerte bra og etter hvert har vi solide arrangøransvarlige. Dette – sammen med – gode ressurspersoner som kan ta utfordringer på strak arm, gjør at vi kan ta på oss dette nå igjen, sier Sigbjørn Modalsli.

 

Han kaller seg selv initiativtaker for O-festivalen 2024 hos Fossum IF.


Et initiativ som i utgangspunktet ikke er så enkelt å gjennomføre i praksis, når en vet at det er et arrangement langt hjemmefra:


- Det er mange i Fossum IF som har hytter oppe på Sjusjøen, forklarer Modalsli og fortsetter:


- Samtidig er Lillehammer OK – som vi skal samarbeide med – en klubb med bred erfaring. I tillegg har området mange ressurspersoner som er med og bidrar under andre arrangement i distriktet.


- Vi håper også at dette kan få en solid forankring i området Lillehammer og Ringsaker. Det er et mål å kunne få med andre klubber som Åsmarka og Mesnali på en god måte.


Når vi kommer til O-festivalen i 2024 er det i Lillehammer sentrum og på Natrudstilen o-løperne skal få utløp for sitt konkurranseinstinkt:

 

- Vi har foreløpig tenkt oss sprint i byen, som under Hovedløpet i 2012. Og der er det flere muligheter til gode løsninger i løypeleggingen, forteller Fristad Nilsen og fortsetter:


- Deretter blir det to løp på Natrudtsilen, med utgangspunkt fra skiskytterarenaen. Da får i hvert fall de lengste løypene en tur opp på fjellet.


- Allerede nå har vi fått god forståelse og opplevd stor entusiasme hos dem som driver på Natrudtsilen. De er veldig positive til slike arrangement på sommerstid, og dette blir St. Hanshelgen 2024, kompletterer Modalsli og fortsetter:


- Vi gir det benevningen 2024-Sjusjøen. Det er arbeidsnavnet.


- Vi gleder oss veldig til å samarbeide med Fossum IF om dette, supplerer Fristad Nilsen på vegne av Lillehammer OK.

 


Da blir O-festivalen de kommende årene fordelt slik:
2021: Kongsberg OL
2022: Brandval-Kongsvinger og Nydalens SK
2023: Oppsal
2024: Lillehammer OK og Fossum IF

 

O-Festivalen 2024 har egentlig søknadsfrist 31.mars 2021, men Norges Orienteringsforbund velger å tildele arrangementet allerede nå.

Den gode søknaden fra Fossum IF og Lillehammer OK var egentlig for O-Festivalen 2023.

På grunn av covid-19 fikk en ikke gjort befaring og tildeling for 2023 som planlagt.

Covid-19 gjorde også at de tildelte O-Festivalene for 2020, 2021 og 2022 ble skjøvet til 2021,2022 og 2023, derfor tildeles O-festivalen 2024 nå.